Acasă Sud Arges Argeş: Evaziune şi spălare de bani la exploatările miniere: Şapte persoane reţinute

Argeş: Evaziune şi spălare de bani la exploatările miniere: Şapte persoane reţinute

DISTRIBUIȚI

134899 – 18022015  – Şapte persoane au fost reţinute, iar un autocamion, alcool, înscrisuri şi documente contabile au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice ca urmare a percheziţiilor efectuate ieri în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

În urma celor 22 de percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă, precum şi 300 de litri de alcool, deţinut în afara antrepozitului fiscal, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Totodată, au fost identificate mai multe active mobiliare susceptibile ca fiind introduse într-un circuit financiar fictiv.

A fost identificat şi indisponibilizat un autocamion, despre care poliţiştii au stabilit că figura sustras din Austria.

Au fost puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri.

Şapte persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare, au fost reţinute pentru 24 de ore, acestea urmând a fi prezentate Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 17 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au desfăşurat o acţiune care a vizat probarea activităţii infracţionale a zece persoane, bănuite de comiterea de infracţiuni economice în domeniul exploatărilor miniere.

Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada 2007 – 2011, cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste 2.000.000 de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.