Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Macovei, pune întrebări

Macovei, pune întrebări

DISTRIBUIȚI

 135594 – 25032015 – “Senatul îl scapă pe Dan Șova în cel mai rușinos mod cu putință: nu ar fi fost suficiente voturi pentru aprobarea arestării lui. Constituția prevede că hotărârile Parlamentului se iau cu votul majorității membrilor prezenți”, a declarat europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

“Dincolo de dezbaterea privind constituționalitatea votului din Senat pentru arestarea lui Șova rămâne o întrebare: pe cine a apărat astăzi Senatul? Pe Șova sau și pe Ponta?”, a adăugat Monica Macovei.

“Regulamentul Senatului a păstrat mențiunea că o cerere de arestare preventivă făcută de procurori se adoptă cu votul secret al majorităţii membrilor Senatului (adică se numără și cei absenți). În Regulamentul Camerei Deputaților, procedura este mai simplă: decizia se ia cu votul majorității membrilor prezenți, fiind în acord cu prevederile constituționale. Procurorii îl cercetează pe Dan Șova pentru posibile ilegalități în legătură cu contractele pe care le-a avut ca avocat cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. În septembrie 2009, aminteam public că presa a scris despre neregulile din contractele cu Turceni și Rovinari ale Casei de avocatură conduse de Șova, în timpul mandatului de parlamentar de Gorj al lui Victor Ponta. Mai exact, valoarea contractelor a crescut după ce Victor Ponta i-a devenit partener în Casa de avocatură. Șova m-a dat în judecată și, pentru că am pierdut în instanța de recurs din România, procesul se află pe rolul CEDO, pentru că este vorba, până la urmă, de libertatea de exprimare. Acum, când este o anchetă în curs, mulți politicieni au curaj și vorbesc despre posibile ilegalități din contractele lui Șova-Ponta cu statul. Lipsa de consecvență a Senatului în privința cererilor DNA de ridicare a imunității unor senatori nu face decât să întărească opinia potrivit căreia nu există voință politică de a lupta cu corupția, ci doar interese de partid și calcule politicianiste. Șova și Vosganian scapă de anchete și de justiție pentru că așa vor colegii lor. Ce vor oamenii nu contează pentru ei”, a mai spus europarlamentarul. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.