Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: ANI dă pe mâna DNA o fostă funcţionară de la Centrul...

Dolj: ANI dă pe mâna DNA o fostă funcţionară de la Centrul de Formare a Adulţilor Dolj

DISTRIBUIȚI

136665 – 11052015  – Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, precum și existența unor indicii privind sâvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu și a celor împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene de către Adriana Emilia Breazu, fost consilier în cadrul Centrului Regional pentru Formarea Profesională a Adulților Dolj, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a beneficiat de date și informații privind posibilitatea obținerii de venituri pentru soțul său.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 7 septembrie 2010 – 30 septembrie 2012, Breazu a deținut funcția de personal contractual în cadrul mai multor proiecte cu finanțare europeană implementate de către Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulților Dolj („Informare, Consiliere, Orientare și Formare Profesională pentru Egalitate de Șanse”, „Reintegrarea șomerilor pe piața activă din județul Dolj”, „Anteprenoriatul – Măsuri Active / TREP – Activ”  și „Femei competente – Femei active pe piața muncii”).

La data de 01 octombrie 2010, CRFPA Dolj a încheiat cu persoana evaluată, în calitate de responsabil parteneriat, un contract civil de prestări servicii în vederea implementării Proiectului „Femei competente – Femei active pe piața muncii”, proiect cofinanțat de Fondul Social European în cadrul POS DRU 2007 – 2013.

Ulterior, CRFPA Dolj a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu soțul persoanei evaluate, acesta fiind angajat în cadrul echipei de implementare a proiectului mai sus menționat, în calitate de expert formator, contracte în baza cărora acesta a obținut venituri de natură salarială de la beneficiar, în cuantum de 76.648 lei.

ANI a sesizat DNA în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Breazu a infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, și a celor împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.