Acasă Externe Marea Britanie: David Cameron pledează pentru reformarea Uniunii Europene

Marea Britanie: David Cameron pledează pentru reformarea Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

137101  – 28052015 – Premierul britanic, David Cameron, pleacă în turneu prin capitale europene pentru a-şi convinge colegii din Olanda, Franţa, Germania şi Polonia că Uniunea Europeană trebuie reformată. Renegocierea relaţiilor Marii Britanii cu Uniunea face parte din programul guvernamental prezentat ieri de regina Elisabeta a II-a în Camera Lorzilor, în tradiţionalul discurs la început de legislatură.

Cameron vrea să schimbe, în principal, regulile migraţiei forţei de muncă din interiorul Uniunii, dar şi să redea supremaţia legilor britanice în faţa celor europene.

Prim-ministrul britanic a început săptămâna cu o întâlnire la Londra cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prima dintr-o serie mai lungă, focalizată pe renegocierea relaţiilor Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

În această dimineaţă, David Cameron este în Danemarca; va urma, la prânz, întâlnirea cu premierul olandez, Mark Rutte, la Haga, iar seara va fi la Paris, unde se va întâlni cu preşedintele francez, François Hollande.

Vineri, premierul britanic va ajunge în Polonia şi apoi în Germania, unde îl aşteaptă Angela Merkel, notează Radio România Actualități.

Acasă, David Cameron a promis un referendum până în 2017 şi reducerea puterilor Bruxellesului, subiecte pe care le va aborda în cadrul întâlnirilor cu liderii europeni.

Rezultatul negocierilor privind reforma Uniunii Europene trebuie prezentate electoratului înainte de referendum.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.