Acasă Externe Rep. Moldova: Preşedintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, expulzat

Rep. Moldova: Preşedintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, expulzat

DISTRIBUIȚI

136754 – 14052015 – Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion a fost reținut și expulzat din R. Moldova, în seara zilei de miercuri, de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), după cum a anunțat acesta pe pagina personal de Facebook. Decizia autorităților moldovene este pousă în legătură cu o amplă manifestație de protest, pe care Acțiunea 2012, organizație condusă de George simon, o pregătea pentru ziua de sâmbătă, la Chișinău.

Simion a primit și interdicția de a intra în următorii cinci ani pe teritoriul moldovean. „Sunt reținut de SIS. Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai”, a scris George Simion, liderul Platformei Acțiunea 2012 pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce a fost reținut de ofițerii SIS.

”Sunt în vamă, expulzat cică 5 ani, aștept hârtia. Se temeau să nu fie multă lume în PNAM. Sunt foarte înclinat sa rămân noaptea asta pe Prut! Pentru ce m-au expulzat, se temeau bandiții ca va ieși lumea și mai multă decât anterior sa ceara Unirea? Știu ca oamenilor le-a ajuns cuțitul la os? Nu cred ca e bine sa părăsesc zecile de mii de oameni care și-au pus încrederea în protestul de sâmbătă…”, a mai adăugat George Simion.

Acțiunea 2012 pregătește, pentru 16 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău, un miting, pentru a cere ”unirea cu România, ca soluție la problemele sociale din Rep. Moldova”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.