Acasă Externe Agenda Europeana O nouă reuniune a miniştrilor de interne ai UE

O nouă reuniune a miniştrilor de interne ai UE

DISTRIBUIȚI

139833 – 16092015  –  O nouă reuniune a miniştrilor de interne ai UE va avea loc marţea viitoare, în încercarea de a ajunge la un consens în privinţa gestionării crizei refugiaţilor după ce acum două zile nu s-a ajuns la un acord în privinţa repartizării echitabile a 120 de mii de imigranţi, aflaţi în Grecia şi Italia.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, urmează să decidă dacă va convoca sau nu un nou summit de urgenţă al şefilor de state şi de guverne.

După reuniunea anterioară soldată cu un eşec în a adopta propunerile Comisiei Europene de relocare a acestor persoane prin cote obligatorii, mai multe state i-au cerut preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, să convoace şi un summit de urgenţă al UE pe această temă.

Preşedintele Tusk a anunţat că joi va lua o decizie dacă va convoca sau nu o reuniune la nivel înalt a şefilor de stat şi de guvern.

Şi din partea Parlamentului European au sosit critici la adresa statelor membre.

Deputaţii din comisiile de libertăţi civile, drepturile omului şi afaceri externe s-au declarat profund nemulţumiţi de decizia miniştrilor de interne.

În acelaşi timp, ei spun că reintroducerea controalelor temporare la frontierele unor state membre nu înseamnă sfârşitul Acordului Schengen, al spaţiului de liberă circulaţie. –  PROMPT MEDIA

foto:romania – actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.