Acasă Sud-Vest Mehedinti Mehedinți: Încă 25 de perchiziții la evazioniști

Mehedinți: Încă 25 de perchiziții la evazioniști

294
DISTRIBUIȚI

140187 – 01102015 –  Joi, 1 octombrie, polițiștii efectuează 25 de percheziții domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad și Caraş-Severin, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia. De asemenea, sunt puse în executare 20 de mandate de aducere, emise pe numele celor în cauză. Sunt vizaţi, printrte alții, directorul DGASPC, Valentin Popescu, şi tatăl său, fostul şef al PSD Orşova.

În perioada 2008 – 2014, 32 de persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 35 de societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

Aceştia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto etc.) în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de euro.

Ulterior, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de ”rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor implicate, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienţei banilor, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.