Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Falimentul Astra Asigurări mai așteaptă

București: Falimentul Astra Asigurări mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

 Astra Asigurări141007 – 09112015  –  Tribunalul Bucureşti a amânat din nou luarea unei decizii în privinţa falimentului companiei Astra Asigurări, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, prelungind astfel aşteptarea celor care trebuie să primească despăgurbiri. Acest dosar se judecă din 8 septembrie şi până acum instanţa a amânat cazul de trei ori. Declararea falimentului Astra, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), reprezintă momentul demarează plăţile în contul dosarelor de daună ale Astra de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor. În acest moment, există 57.000 de dosare de daună şi cerere de răscumpărare ale clienţilor Astra.

Consiliul ASF a decis la sfârşitul lunii august să solicite instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital. Astra s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având ca administrator special KPMG Advisory.

Compania are 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile. Conform Ziarului Financiar, după pronunţarea falimentului, portofoliul Astra Asigurări este vânat de trei societăţi: compania poloneză PZU, chinezii de la Fosun şi un fond american. The Nova Group Investments România deţine o participaţie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele două companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

O estimare a lui Remi Vrignaud, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, arată că mai multe firme de asigurare au acumulat creanțe de circa 37 de milioane de euro împotriva unei companii din domeniu. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.