Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Klaus Iohannis: ”Reangajarea dialogului cu Federaţia Rusă va fi fundamentată pe...

București: Klaus Iohannis: ”Reangajarea dialogului cu Federaţia Rusă va fi fundamentată pe înţelegerea comună a respectării dreptului international”

DISTRIBUIȚI

 reuniune2140926 – 04112015 – Provocările multiple de la Marea Neagră la Marea Baltică, amplifică responsabilităţile ţărilor din Flancul Estic al NATO în asigurarea stabilităţii şi a securităţii, a afirmat președintele Klaus Iohannis în deschiderea Reuniunii la nivel înalt a statelor din Europa Centrală şi de Est. În opinia acestuia, după reuniunea de la Palatul Cotroceni, ţările participante își vor aduce contribuţia la eforturile ce au ca scop o Alianta Nord-Atlantică mai pregătită, mai puternică şi mai capabilă să răspundă riscurilor şi ameninţărilor de securitate actuale, din Est şi din Sud.

„Sunt cinci direcţii de acţiune, pe care le-am evaluat ca fiind prioritare: întărirea solidarităţii şi indivizibilităţii securităţii aliate, inclusiv prin consolidarea legăturii transatlantice şi susţinerea unei prezenţe sporite a SUA în Europa, atât militar, cât şi politic şi economic; întărirea NATO şi continuarea procesului de adaptare pentru a răspunde riscurilor pe termen lung din Est şi din Sud; consolidarea securităţii spaţiului de la Marea Neagră la Marea Baltică; necesitatea aprofundării Parteneriatului Strategic dintre NATO şi Uniunea Europeană; asigurarea că o decizie de reangajare a dialogului cu Federaţia Rusă va fi fundamentată pe înţelegerea comună a respectării dreptului internaţional”, a spus Klaus Iohannis, citat de RRA.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a afirmat la rândul său că pe lângă dimensiunea politică și militară este importantă transmiterea unui sentiment de siguranță în rândul țărilor aliate care poate genera și o mai bună dezvoltare economică. – PROMPT MEDIA

foto:presidency.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.