Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Vom avea un Plan de amenajare a spațiului maritim al României

București: Vom avea un Plan de amenajare a spațiului maritim al României

DISTRIBUIȚI

Plan de amenajare a spațiului maritim145882 – 25082016 –  Guvernul României a stabilit cadrul normativ de elaborare a viitorului Plan de amenajare a spațiului maritim, document strategic cu caracter director şi de reglementare, prin care se identifică distribuția spațială și temporală a activităților și utilizărilor actuale și viitoare în apele marine şi prin care se stabileşte cadrul general de dezvoltare durabilă şi integrată a diferitelor sectoare în apele marine.

Ordonanța aprobată la 24 august a.c. prevede obiectivele activităţii de amenajare a spațiului maritim, modul de elaborare a planului, procedurile privind informarea şi consultarea părţilor interesate şi cooperarea cu statele membre şi statele terţe, precum desemnarea autorităţilor competente pentru elaborarea şi monitorizarea implementării planului de amenajare a spaţiului maritim.

Ordonanţa, inițiată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prevede înfiinţarea Comitetului de amenajare a spațiului maritim, organism interministerial, fără personalitate juridică, care va funcţiona în coordonarea premierului. Comitetul va elabora şi monitoriza implementarea Planului de amenajare a spaţiului maritim.

Actul normativ asigură transpunerea în legislaţia naţională a Directivei 2014/89/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 23 iulie 2014 de stabilire a unui cadru pentru amenajarea spațiului maritim.

Următoarele etape sunt realizarea unei metodologii în acest sens, aprobarea ei prin Hotărâre de Guvern și, ulterior, elaborarea Planului de amenajare a spațiului maritim și aprobarea lui prin lege organică. Conform directivei, Planul intră în vigoare cel târziu la data de 31 martie 2021 și se revizuiește cel puțin o dată la 10 ani. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.