Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Victor Boştinaru: ”Mesajele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti sunt inacceptabile”

Bruxelles: Victor Boştinaru: ”Mesajele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti sunt inacceptabile”

DISTRIBUIȚI

 victor-bostinaru146537 – 27092016 –  Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a reacţionat la videoclipul postat pe o reţea de socializare de Ambasada Federaţiei Ruse în România, subliniind mesajele înşelătoare transmise de reprezentanţa diplomatică, în constrat flagrant cu îndemnul ”copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”.

Boştinaru: ”Am luat act cu revoltă şi uimire de poziţia exprimată de către Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti în videoclipul referitor la «Cuminţenia pământului». Dincolo de incorectitudinea flagrantă din conţinutul acestuia, dincolo de tenta de manipulare specifică propagandei din epoci apuse, videoclipul induce prin conţinutul său mesaje de umilire şi de dispreţ la adresa României şi a românilor, care nu pot fi acceptate la nivelul limbajului diplomatic, cu atât mai mult cu cât acest videoclip este patronat de Ambasada Rusiei la Bucureşti. În loc să ofere lecţii despre istorie şi «adevăruri» românilor, Amabasada Rusiei ar trebui să ne spună adevărul despre tezaurul şi arhiva istorică a României acaparate de către Rusia ţaristă şi apoi de către continuatoarele acesteia”.

Totodată, mai subliniază eurodeputatul Victor Boştinaru se teme că ”mesajul idilic despre cooperarea româno-sovietică cea mai potrivită descriere era cea făcută de tatăl meu: «aveam cu sovieticii schimburi frăţeşti, ei ne luau petrolul şi noi le dădeam grâul». ”Totodată, mă gândesc la înfricoşătoarea premoniţie a lui Nicole Iorga: «Fereşte-te popor al meu, căci mari primejdii ţi se pregătesc». În ţara în care preşedintele ţării se ocupă doar de instaurarea controlului complet asupra serviciilor secrete, îl invit pe această cale măcar pe ministrul Afacerilor Externe să iasă din tăcerea diplomatică”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.