Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Traian Băsescu vorbește despre războiul hibrid și beneficiarii modificărilor la legislația penală

Traian Băsescu vorbește despre războiul hibrid și beneficiarii modificărilor la legislația penală

DISTRIBUIȚI

148802 – 030212017 – Într-o intervenție telefonică la B1TV, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a afirmat că modificările la legislația penală adoptate de Guvern în noaptea de marți spre miercuri îl scapă pe Liderul PSD Liviu Dragnea de pedeapsa pe care ar putea-o primi, dar și pe fiica sa, Ioana Băsescu, acuzată de abuz în serviciu:  ”Da, la fel cum o scapă şi pe fiica mea de instigare la abuz în serviciu. (…) Orice atitudine aş avea, toţi vor spune că vreau să îmi apăr fiica, nepotul, ginerele, pe Elena Udrea. Sunt obişnuit să fiu terfelit de dimineaţa până seara şi de prieteni, şi de adversari”, a spus Băsescu.

În ceea ce privește protestele din țară, Băsescu a amintit că s-a confruntat cu astfel de manifestații, atât doar că la vremea respectivă cei care le organizau sunt actualii guvernanți: ”Cei care le organizau erau cei care se plâng acum de ele – PSD împreună cu PNL-ul, 2011, 2012, când în stradă s-a respins legea Sănătăţii. Am fost tot timpul ţinut la curent cu evoluţiile din stradă, dar nu are nimeni voie să spună: i-am dat preşedintelui un sms. Dacă statul român a ajuns să transmită informaţii de siguranţă prin sms, putem să ne gândim să-l desfiinţăm, că nu mai e stat”.

Despre posibilitatea ca în România să se repete scenariul din Ucraina: „E greu ca România să intre într-un scenariu numit Ucraiana. Atenţie, o spun cu responsabilitatea unui om care înţelege procesele: poate fi începutul unui război hibrid. E mai greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina, dar nu este exclus”, a explicat Băsescu.

Despre conflictul dintre Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis: „Discursul lui Iohannis este îndreptat înspre adâncirea conflictului. (…) Dragnea să scoată plafonul de 200.000. Preşedintele Iohannis să fie de acord că a tensiona în continuare lucrurile le poate duce la derapaje”, a afirmat Traian Băsescu. . PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.