Acasă Nord-Est Neamt Neamț: Întâlnire a miniștrilor de Interne din România, Republica Moldova și Ucraina

Neamț: Întâlnire a miniștrilor de Interne din România, Republica Moldova și Ucraina

DISTRIBUIȚI

149832 – 24032017 –  La 23 martie 2017, Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne, a participat la Piatra Neamț, la Ședința Comună a Guvernelor din România și Republica Moldova. Cu acest prilej, a avut loc și o întrevedere bilaterală cu omologul din Republica Moldova, Alexandru Jizdan, în cadrul căreia a fost evidențiată excelenta cooperare dintre cele două ministere de resort.

În cadrul discuțiilor, ministrul roman a reiterat sprijinul pe care România va continua să îl acorde în procesul de reformă în care este angrenat MAI din Republica Moldova. De asemenea, au fost stabilite o serie de priorități pentru perioada următoare în domeniul afacerilor interne, cu accent pe combaterea criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, cooperarea polițienească, managementul frontierelor, precum și formarea profesională a angajaților din MAI al R. Moldova în instituțiile de învățământ ale Ministerul Afacerilor Interne român.

Totodată, au fost abordate chestiuni legate de întărirea conlucrării regionale și realizarea unei întrevederi în format trilateral, împreună cu ministrul Afacerilor Interne ucrainean, Arsen Avakov, inclusiv din perspectiva participării viitoare a autorităților de resort din Ucraina la activitățile de cooperare din cadrul Centrului Comun de Contact de la Galați. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.