Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prima ședință din 2017 a CNCAOP

București: Prima ședință din 2017 a CNCAOP

DISTRIBUIȚI

145445 – 25042017 –  Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a condus, luni, 24 aprilie a.c., la sediul MAI, prima ședință din acest an a Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică (CNCAOP) – structură interinstituţională de suport decizional pentru managementul integrat al acţiunilor în situaţii de criză în domeniul ordinii publice.

Cu această ocazie, ministrul a precizat că a convocat ședința pentru a se asigura că toți membrii CNCAOP au viziunea generică despre rolul, funcționarea și pârghiile pe care le au la dispoziție pentru gestionarea în mod integrat a situațiilor care sunt în competența CNCAOP.

”Evident, că nimeni nu își dorește să ajungem în situații reale de operaționalizare a CNCAOP, însă dacă vom ajunge în acea situație este esențial să știm cum vom comunica între noi, cum vom asigura fluxul informațional, cum vor coopera toate instituțiile pe care le reprezentăm și, mai ales, cum ne vom fundamenta deciziile, pe baza analizei riscurilor și a vulnerabilităților”,  subliniat Carmen Daniela Dan.

Scopul principal al CNCAOP este de a asigura fundamentarea deciziilor ministrului afacerilor interne, managementul integrat al crizelor în domeniul ordinii publice, autorizarea măsurilor de răspuns la criză, a planurilor de intervenție și de restabilire a ordinii publice.

CNCAOP este constituit din Centrul de decizie, Centrul de consultanță și Centrul Național de Conducere Integrată (C.N.C.I.).

Centrul de decizie propune ministrului Afacerilor Interne declararea stării de alertă, respectiv instituirea stării de urgență, promovează, spre aprobare, strategia națională de ordine publică și planurile de acțiune subsecvente și propune CSAT, prin ministrul Afacerilor Interne, măsuri pentru ridicarea graduală a capacității operaționale; analizează evaluările periodice referitoare la amenințările și riscurile la adresa ordinii publice și stabilește măsuri de contracarare.

Centrul Național este constituit din reprezentanți la nivel de secretar de stat din MAI, MApN, MAE, Ministerul Justiției, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății, SRI, SPP, SIE, STS și Secretariatul General al Guvernului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.