Acasă Externe Ocoliți Venezuela

Ocoliți Venezuela

DISTRIBUIȚI

146986 – 02082017-  Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Venezuela că, urmare a manifestațiilor din capitala Caracas şi multe alte localităţi din această ţară, există factori de risc confirmați şi se recomandă evitarea deplasărilor, până la calmarea situației, caracterizată de elemente de violenţă (soldate cu morți şi răniți), precum şi a existenţei unor bande înarmate, care atacă şi jefuiesc magazine, instituții şi persoane fizice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară, în măsura în care sunt afectați de evenimentele din Venezuela, la numerele de telefon ale Ambasadei României la Caracas: +582122641226, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Venezuela: +584241597927 sau +584241597928.

MAE  recomandă consultarea paginilor de Internet http://caracas.mae.ro şi  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.