Acasă Life Compania Yahoo a anunţat că toate cele trei miliarde de conturi ale...

Compania Yahoo a anunţat că toate cele trei miliarde de conturi ale sale au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013

221
DISTRIBUIȚI

 147959 – 04102017 – Compania Yahoo a anunţat că toate cele trei miliarde de conturi ale sale au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013, iar hackerii au făcut rost de informaţii precum numere de telefon, date de naştere şi întrebări de securitate ale utilizatorilor, relatează Business Insider.

Anterior, compania estimase că breşa de securitate a afectat aproximativ un miliard de conturi, reprezentând cel mai sever atac cibernetic din istorie.

Potrivit comunicatului Yahoo, hackerii nu au intrat în posesia unor parole pentru alte conturi, a unor date privind carduri de credit sau a unor informaţii despre conturi bancare. ”În urma unei investigaţii, cu ajutorul unor experţi criminalişti din exterior, credem că toate conturile utilizatorilor Yahoo au fost afectate de furtul de informaţii din august 2013”, a precizat Suzanne Philion, un purtător de cuvânt al companiei.

Compania fondată în statul american California şi deţinută în prezent de Verizon Communications a mai anunţat că va trimite notificări prin e-mail către conturile utilizatorilor care nu au fost informaţi în 2016. În plus, Yahoo va solicita modificarea parolelor şi va invalida întrebările şi răspunsurilede securitate necriptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.