Acasă Economie CNSRL Frăția pregătește greva generală

CNSRL Frăția pregătește greva generală

DISTRIBUIȚI
foto:bursa.ro

148410 – 02112017 – Confederația CNSLR Frăția a hotărât să înceapă procedurile în vederea declanșării grevei generale în economia națională. Motivele principale sunt scăderea salariilor și pierderea de locuri de muncă din cauza trecerii plății contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

”Biroul Operativ al CNSLR Frăția, în conformitate cu hotărârea Consiliului Național din data de 30 octombrie 2017, a decis începerea procedurilor în vederea declanșării grevei generale în economia națională pentru următoarele nemulțumiri ale salariaților: scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă generate de modificările Codului fiscal prin care se transferă plata contribuțiilor sociale de la angajator la angajat; imposibilitatea negocierilor sectoriale și intersectoriale ce generează lipsa unei protecții reale ale angajaților, în forma actuală a Legii 62/2011; întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajații unor unități publice de asistență socială și medico-socială de peste 43 luni. După strângerea semnăturilor celor 500.000 de salariați din cadrul confederației noastre, vom decide data declanșării grevei generale”, se menționează într-un comunicat al confederației.

Greva generală va fi susținută în următoarele sectoare de activitate: energie, petrol și gaze, chimie, petrochimie, comunicații, transporturi, lemn și mobilă, textile și pielărie, agricultură, sănătate, învățământ, administrație publică și asistență socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.