Acasă Social Administratie Gabriela Firea vrea Ministerul Capitalei

Gabriela Firea vrea Ministerul Capitalei

DISTRIBUIȚI

149525 – 23012018 – În noul Guvern ar urma să se înfiinţeze o nouă structură pentru dezvoltarea Capitalei, precizează HotNews.ro. Potrivit acestora, va fi înfiinţat un departament pentru dezvoltarea Bucureştiului în cadrul Ministerului Dezvoltării, la propunerea primarului general, Gabriela Firea. Aceasta a confirmat pentru sursa citată că a propus înfiinţarea unei noi structuri, a unui secretariat de stat Bucureşti după modelul Angliei, unde există Ministerul Londra.

Primarul Capitalei a explicat pentru Hotnews de ce ar fi nevoie de această nouă structură: “Pentru că avem foarte multe blocaje, oameni din ministere care frânează proiectele Capitalei fără nici un motiv real, atunci când ajung la avizare. Bucureştiul este cea mai mare aglomerare urbană, cel mai mare centru universitar, aici sunt instituţiile centrale ale statului, ambasadele, evenimentele internaţionale. Sunt tari care au în jur de 3 milioane de locuitori. Noi nu vrem discriminare pozitivă, ci corectitudine”.

Nu este încă foarte clar ce probleme vă avea de rezolvat acest secretariat de stat, care vor fi atribuţiile noii structuri, cine o va conduce şi cum va evita suprapunerile de competenta cu primăriile de sector şi primăria Capitalei. “Se simte nevoia acestei structuri. În Anglia există ministerul Londra, noi măcar un secretariat de stat să avem”, a mai spus primarul Capitalei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.