Acasă Anchete Justitie SOV, încă o trimitere în judecată

SOV, încă o trimitere în judecată

DISTRIBUIȚI
foto: b1.ro

  148959 – 20122018 –  Procurorii DNA u dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu, om de afaceri, în prezent aflat în stare de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis și remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București.

La 18 octombrie 2016, Olteanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (comunicat nr. 1284/VIII/3 din data de 18 octombrie 2016). Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, inițial, inculpatul Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.