Acasă Social A fost declarată epidemia de gripă

A fost declarată epidemia de gripă

DISTRIBUIȚI

149268 – 30012019 – Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineaţă că a fost declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

”Am încheiat şedinţa comitetului de gripă. Deşi aseară aveao o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. S-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării. Vaccinarea rămâne soluţia împotriva gripei. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem şi recomandări pentru populaţie, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Autorităţile au anunţat marţi seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.