Acasă Externe România perfecționează specialiști africani în reconstrucție și stabilizare post-conflict

România perfecționează specialiști africani în reconstrucție și stabilizare post-conflict

DISTRIBUIȚI

152544 – 26112019 –   Luni a avut loc, la Addis Abeba (Etiopia), deschiderea oficială a celei de a 13-a ediţii a cursului de reconstrucție şi stabilizare post-conflict, organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi RoAid, agenția română de cooperare internațională pentru dezvoltare, în cooperare cu Uniunea Africană (UA).

            Prin acest curs, 25 de specialiști din zece țări africane se vor perfecționa în domeniul reconstrucției și stabilizării post-conflict, la sediul Comisiei Uniunii Africane din Addis Abeba, între 25 și 29 noiembrie 2019. Militari, ingineri, universitari, specialiști în asistență umanitară, logistică, dezarmare, stabilizare și protecția copiilor în zone de conflict se numără printre cei care își vor perfecționa cunoștințele și participa la un schimb de experiență.

            Acest curs, finanțat din fondurile românești de cooperare pentru dezvoltare, reprezintă o formă concretă prin care România își propune să contribuie la stabilizarea și reconstrucția în Africa. Cursul este, totodată, o primă colaborare în domeniu cu Uniunea Africană, prin care expertiza românească și europeană va intra în dialog cu cea locală, iar lecțiile tranziției românești vor fi puse la dispoziția specialiștilor africani. Cursanții vor studia teoretic și practic dezvoltarea capacităților în situații post-conflict, obiectivele și instrumentele politicii UE pentru Africa, cadrul instituțional al UA pentru stabilizare și reconstrucție, contextul politic și de securitate, combaterea terorismului și a corupției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.