Acasă Politic Cătălin Predoiu, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI)

Cătălin Predoiu, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI)

DISTRIBUIȚI
foto:rfi.ro

 153148 – 23012020 –   În perioada 23-24 ianuarie 2020, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată  la  Zagreb, Croația. Este prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne la nivel ministerial care va avea loc în timpul președinției croate a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul secțiunii dedicate Justiției, din cadrul reuniunii informale JAI, miniștrii justiției vor discuta despre progresul privind orientările strategice din domeniul libertății, securității și justiției, educației judiciare și importanța rețelelor judiciare în domeniul civil și comercial.

Consiliul European a adoptat în luna iunie 2018 o nouă Agendă Strategică 2019-2024 care, între alte scopuri, punctează importanța protecției și securității cetățenilor, a valorilor europene. Acest obiectiv  va continua firesc „Programul Stockholm” privind spațiul de securitate, libertate și justiție (2014-2019). Vom discuta la acest consiliu JAI despre modalitățile de a perfecționa și armoniza legislația și instituțiile europene și naționale, astfel încât cetățenii statelor membre UE să se bucure de aceleași standarde de protecție a drepturilor lor, securitate și justiție, pe întreg continentul. Concret, vom discuta despre cooperarea în materie civilă și penală, protecția frontierelor, modernizarea sistemelor judiciare, digitalizarea lor și adaptarea la impactul inteligenței artificiale. În acest context, găsesc potrivite preocupările europene privind evaluarea uniformă a sistemelor judiciare în toate statele membre, cu precizarea că un singur astfel de mecanism uniform pentru fiecare țară ar oferi suficiente garanții privind respectarea și protejarea libertăților și securității cetățenilor,” a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.