Acasă Uncategorized Bucuresti: Biroul Permanent al Senatului a inversat ordinea de zi a sesiunii...

Bucuresti: Biroul Permanent al Senatului a inversat ordinea de zi a sesiunii extraordinare de astazi

DISTRIBUIȚI

93186 – 24082010 – Ordonanţele de guvernului referitoare la majorarea TVA la 24% şi la modificarea Legii finanţelor publice locale vor fi discutate în plenul Senatului, reunit în şedinţă extraordinară, înaintea Legii ANI, inversând astfel punctele de pe ordinea de zi, a decis, marţi, Biroul Peramanent al Senatului.

Biroul Permanent al Senatului a acceptat, prin vot, propunerea formulată de PNL, de inversare a punctelor de pe ordinea de zi a plenului, a anunţat chestorul Ioan Chelaru. În aceste condiţii, votul la cele două OUG va fi dat, în plen, înaintea dezbaterii şi votului la Legea ANI.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, luni seară, raport favorabil cu amendamente la cele două ordonanţe ale Guvernului, majoritatea asigurată de PNL şi PSD în comisie stabilind revenirea TVA la 19%, o cotă de 5% pentru alimente de bază şi construcţii, revenirea la impozit de 3% din cifra de afaceri pentru IMM-uri şi eliminarea impozitului minim garantat.

Cele două OUG au caracter organic, astfel că va fi nevoie de majoritate calificată (69 de voturi) atât pentru prin adoptarea raportului cu modificările comisiei, cât şi pentru respingerea raportului şi adoptarea în forma propusă de Guvern.

Plenul Senatului se reuneşte, marţi, în sesiune extraordinară, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind votarea Legii ANI. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.