Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul Apararii a cedat 25 ha de teren pentru modernizarea Aeroportului...

Bucuresti: Ministerul Apararii a cedat 25 ha de teren pentru modernizarea Aeroportului Iasi

DISTRIBUIȚI

93056 – 19082010 – Proiectul de lege privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile situate în judeţul Iaşi, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, a fost aprobat de Guvernul României în şedinţa de miercuri. Actul normativ va fi transmis Parlamentului în vederea adoptării.

Prin această iniţiativă legislativă se reglementează transmiterea unei părţi dintr-un imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, cu o suprafaţă de 25,59 ha, în domeniul public al judeţului Iaşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi”. Astfel, se asigură posibilitatea modernizării Aeroportului Iaşi în concordanţă cu standardele de calitate ale Uniunii Europene, proiect benefic atât pentru comunitate, cât şi pentru instituţia militară, prin care se dezvoltă activitatea de transport aerian în regiunea Moldovei. Studiile de piaţă prognozează în viitorii 15 ani o creştere a traficului pe aeroport de până la 1,5 – 2 milioane de pasageri pe an, ceea ce face absolut necesare reabilitarea suprafeţei de mişcare aeronautică actuală la un indice de portanţă superior şi extinderea pistei de aterizare-decolare la 3000 m.

Totodată, actul normativ reglementează transmiterea unei suprafeţe de teren de 9 ha, aflat în extravilanul comunei Holboca, din domeniul public al judeţului Iaşi şi din administrarea CJ Iaşi în domeniul public al statului şi în administrarea M.Ap.N. pentru nevoi ale ministerului. CJ Iaşi va asigura, prin fonduri proprii, realizarea obiectivului de investiţii, respectiv construcţii, instalaţii, căi de acces, împrejmuiri şi utilităţi necesare pe terenul în suprafaţă de 9 ha, în vederea redislocării şi funcţionării în condiţii corespunzătoare a unei unităţi militare ce aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

Referitor la importanţa acestui proiect de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea declara la Iaşi, pe 5 august, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad: „În cazul aeroportului de la Iaşi, Ministerul Apărării Naţionale a privit acest proiect în următoarele dimensiuni: municipiu Iaşi are nevoie de un aeroport modern pentru că Iaşiul  nu este numai capitala culturală a Moldovei, ci trebuie să devină un adevărat pol economic. Este imperios necesar, mai ales într-o perioadă de criză, să ajutăm toate regiunile, să creştem capabilităţile economice. Proiectul aeroportului din Iaşi este foarte important, nu numai pentru pentru judeţul Iaşi, ci pentru toată Moldova şi pentru România. Ministerul Apărării Naţionale duce această politică de sprijinire a comunităţilor, a administraţiei publice în general, indiferent de culoarea politică, pentru a contribui la dezvoltarea României”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.