Acasă Uncategorized Bucuresti: Procurorii cerceteaza doua persoane care au incercat sa mituiasca un politist...

Bucuresti: Procurorii cerceteaza doua persoane care au incercat sa mituiasca un politist cu 10.000 de euro

DISTRIBUIȚI

93330 – 27082010 – Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ilfov şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează cercetări faţă de două persoane care au încercat să mituiască un poliţist cu 10.000 euro.

            Cercetările au fost începute pe 20 august a. c., după ce un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la faptul că S. O., cetăţean român de origine iraniană, şi N. H., cetăţean iranian, i-au promis bani pentru a nu fi luate măsurile legale faţă de persoanele conduse la sediul poliţiei cu ocazia unei acţiuni desfăşurate într-un complex comercial din localitatea Dobroieşti, judeţul Ilfov.

            Acţiunea desfăşurată de poliţiştii din cadrul I.P.J. Ilfov, în baza unor informaţii furnizate de către ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), a vizat depistarea persoanelor care efectuează tranzacţii valutare ilegale. În urma controalelor efectuate, au fost sancţionate contravenţional şapte persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări. De asemenea, sumele de bani găsite asupra suspecţilor, în cuantum de 55.000 de euro, au fost confiscate.

După confiscarea banilor, la faţa locului au venit S. O. şi N. H. care au abordat un agent de poliţie, despre care au crezut că este coordonatorul acţiunii, şi i-au promis bani pentru a nu fi întocmite dosare penale pe numele celor şapte persoane şi pentru returnarea banilor.

            În baza denunţului, ofiţerii D.G.A. i-au prins în flagrant pe cei doi în timp ce promiteau poliţistului suma de 10.000 euro.

          Pe 21 august a. c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a celor în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.