Acasă Uncategorized Chisinau: Basarabia isi reorienteaza exportul de fructe si legume catre Romania, după...

Chisinau: Basarabia isi reorienteaza exportul de fructe si legume catre Romania, după restrictiile impuse de Rusia

DISTRIBUIȚI

93328 – 27082010 – Ministrul Agriculturii de la Chisinau şi omologul său de la Bucuresti se vor întâlni, luni 30 august, la Iaşi pentru a discuta despre reorientarea exporturilor de fructe si legume basarabene catre Romania după ce Rusia a suspendat importurile de fructe şi legume din Basarabia, transmite Romanian Global News.

„Luni voi avea o întâlnire cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, domnul Mihail Dumitru, la Iaşi, iar noi pregătim un grup de exportatori de fructe, legume, exportatori de struguri, chiar şi exportatori de vinuri. Am solicitat ca din partea română să participe la această întrevedere importatorii de fructe, legume din România, importatorii de struguri şi cei de vinuri. Scopul întâlnirii este ca noi să putem cataliza relaţiile noastre comerciale cu România. România este o piaţă mare, este aproape de noi, trebuie doar să ne promovăm foarte agresiv şi intens produsele noastre pe piaţa românească”, a declarat ministrul Valeriu Cosarciuc, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

In acest timp prim-ministrul de la Chisinau, Vlad Filat, a expediat o scrisoare omologului său din Rusia, Vladimir Putin, în care i-a solicitat intervenţia în problema exportului produselor din Republica Moldova. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.