Acasă Uncategorized Iasi: Retea de trafic de droguri de risc anihilata de politistii de...

Iasi: Retea de trafic de droguri de risc anihilata de politistii de frontiera ieseni

DISTRIBUIȚI

93210 – 24082010 – Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Iasi – Biroul Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi si cu sprijinul D.G.I.P.I. Judetul Iasi, au anihilat o retea de trafic de droguri de risc, cu zona de actiune internationala care valorifica drogurile la nivelul municipiului Iasi. In urma actiunilor desfasurate, s-au descoperit aproximativ 352,02 grame cannabis, 18 plicuri folosite pentru comercializarea drogurilor, 140  pachete cu tigari cu timbru de acciza Republica Moldova. Doi membri ai retelei au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentati instantei, in cursul zilei de astazi, cu propunere de  arestare preventiva pentru 29 zile.

In urma activitatilor informativ operative, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iasi si in cooperare cu Directia Generala de  Informatii si Protectie Interna Judetul Iasi au stabilit ca membrii unei retele de droguri, cu varste cuprinse intre 20 si 26 de ani, au actionat pentru introducerea si comercializarea in Romania de droguri de risc pe raza municipiului Iasi. Pe timpul desfasurarii actiunilor operative, in perioada 20 – 24 august 2010, s-a stabilit ca Octavian M. cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, se ocupa cu procurarea drogurilor de risc din Spania si transportul, respectiv introducerea acestora in Romania, disimulat in bagaje, folosind in acest sens autocare care efectuau curse regulate pe ruta Madrid-Iasi/Suceava. Pe raza municipiului Iasi, drogurile de risc erau distribuite si comercializate de catre acesta impreuna cu Gabriel H., precum si prin intermediul unor consumatori afiliati retelei. In data de 23 august 2010, a fost realizat un flagrant-delict in cadrul caruia Octavian M. a fost surprins in timp ce distribuia droguri de risc in incinta unui club de jocuri de noroc din municipiul Iasi. Asupra acestuia au fost gasite  20 gr. cannabis, destinata comercializarii, un set de foite de tigara inscriptionate „CAJA DUERO”, o folie conţinând şapte comprimate „EXFORGE” 10mg/160mg,  alte bunuri si inscrisuri.

Tot in data de 23 august 2010, au fost realizate perchezitii domicilare, ocazie cu care au fost descoperite si ridicate de la domiciliul lui Gabriel H. cca. 330 gr de cannabis, adusa recent de Octavian M. din Spania, 18 plicuri de dimensiuni mici din material plastic folosite la comercializarea drogurilor, un pachet de foiţe de tutun şi mai multe comprimate/pastile ce urmeaza a fi expertizate. La domiciliul lui Octavian M. au fost descoperite si ridicate punga din material plastic continand o cantitate mica de cannabis, 76 obiecte artizanale si de distractie confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice (petarde), 140 pachete de tigari cu timbru de acciza R.Moldova, din care 130 marca Winston si 10 marca Kiss Slims Dream alte obiecte, inscrisuri, valori utile cauzei, in vederea continuarii cercetarilor. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.