Acasă Uncategorized Bucuresti: Centru de Informare si Prevenire a Criminalitatii în Sectorul 3

Bucuresti: Centru de Informare si Prevenire a Criminalitatii în Sectorul 3

DISTRIBUIȚI

94242 – 27092010Primăria Sectorului 3 a inaugurat luni Centrul de Informare şi Prevenire a Criminalităţii. Evenimentul este înscris în calendarul activităţilor desfăşurate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi prevenire a Criminalităţii şi lansează, în perioada  27 septembrie-1 octombrie 2010 cea de-a cincea ediţie a  „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

Centrul  va funcţiona în incinta Colegiului Naţional „Matei Basarab” şi va asigura o legătură nemijlocită între Poliţie şi locuitorii Sectorului 3, urmărindu-se capacitatea comunităţii de a-şi gestiona criminalitatea şi de a-şi canaliza eforturile în dezvoltarea spiritului civic şi coeziunii sociale.

            Printre activităţile care se vor desfăşura în cadrul centrului se numără: prezentarea modalităţilor de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni şi a consecinţelor asociate comportamentelor antisociale, în cadrul unor discuţii individuale sau al întalnirilor cu grupuri ţintă (elevi, profesori, părinţi, alţi cetăţeni); informarea celor interesaţi, la solicitarea acestora, în legătură cu atribuţiile şi activităţile desfăşurate de structurile Poliţiei Române dar şi de alte instituţii sau structuri (jandarmerie, poliţie comunitară, paşapoarte, permise de conducere, adăposturi, centre de ocrotire etc); organizarea de întâlniri interactive între elevi şi reprezentanţi ai unor ONG-uri care desfăşoară proiecte şi activităţi destinate minorilor; amenajarea de standuri la care locuitorii sectorului vor putea găsi materiale tematice cu caracter informativ-preventiv, în incinta centrului, pe categorii de infracţiuni cu care se confruntă frecvent comunitatea.

            În cadrul Centrului îşi vor desfăşura activitatea ofiţeri ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din I.G.P.R., ofiţeri de la Serviciul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din D.G.P.M.B., poliţişti de proxomitate din Poliţia Capitalei şi Poliţia Rutieră. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.