Acasă Uncategorized Bucuresti: Despre dezvoltarea relatiilor militare romano – germane

Bucuresti: Despre dezvoltarea relatiilor militare romano – germane

DISTRIBUIȚI

94130 – 23092010 – Ieri, la sediul M.Ap.N., ministrul Gabriel Oprea a primit vizita doamnei Susanne Kastner, preşedintele Comisiei de Apărare din Bundestag şi liderul grupului de prietenie româno-german din Parlamentul german. În cadrul convorbirilor oficiale au fost abordate teme referitoare la dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară, în baza parteneriatului româno-german, participarea celor două state la dezvoltările politicii de securitate din NATO şi UE, instruirea în comun şi participarea la misiuni internaţionale în cadrul ISAF, KFOR, EUFOR. “Apreciez nivelul remarcabil al relaţiei cu Ministerul Federal al Apărării din Germania şi rezultatele concrete în ceea ce priveşte consilierea pe probleme de securitate şi apărare, instruirea celor peste 900 de militari români, care au absolvit în ţara dumneavoastră diverse forme de învăţământ, schimbul de experienţă privind procedurile Alianţei, precum şi pregătirea în comun şi participarea la misiuni în teatrele de operaţii”, a arătat ministrul Apărării Naţionale. Oprea a arătat că relaţiile de cooperare pot fi extinse în domeniile planificării strategice, transformării apărării conform noului Concept strategic al Alianţei, instruirii în parteneriat a personalului, precum şi  în domeniul tehnico-militar. “Sunt convins că dialogul pe care îl voi avea săptămâna viitoare cu domnul Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, ministrul Federal al Apărării, în cadrul vizitei oficiale pe care o voi efectua în Germania, va conduce la intensificarea cooperării militare între ţările noastre”, a subliniat ministrul apărării.

La rândul său, doamna Susanne Kastner a exprimat satisfacţia cu privire la deschiderea arătată de România în dialogul politico-militar cu Germania, care a contribuit la dezvoltarea relaţiilor durabile de prietenie şi colaborare, bazate pe camaraderie şi încredere. Preşedintele Comisiei de Apărare din Bundestag a manifestat interes faţă de experienţa Armatei României în ceea ce priveşte trecerea de la serviciul militar obligatoriu la o armată profesionistă şi a subliniat importanţa cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apărare.

Ministrul Apărării Naţionale a mulţumit doamnei Kastner pentru contribuţia constantă la consolidarea relaţiilor româno-germane, atât din înalta demnitate cu care este învestită în Parlamentul german, cât şi în cadrul impresionantei activităţi, desfăşurate în plan social şi umanitar, în relaţia cu România. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.