Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele Basescu la Ziua Baroului Bucuresti

Bucuresti: Presedintele Basescu la Ziua Baroului Bucuresti

DISTRIBUIȚI

94172 – 24092010  Baroul Bucuresti sarbatoreste sambata, 25 septembrie 2010, 179 de ani de existenta. Profesie cu o frumoasa traditie, de un dinamism aparte, avocatura a cunoscut de-a lungul timpului o dezvoltare specifica fiecarei perioade din istoria noastra. Manifestarile dedicate zilei Baroului Bucuresti vor incepe printr-un colocviu avand ca scop rememorarea unor etape din trecutul acestei profesii. Vor fi prezenti la eveniment si avocati cu o vechime neintrerupta de peste 50 de ani care vor evoca farmecul acestei profesii si amintiri de odinioara. Incepand cu ora 19.00 vor transmite mesaje participantilor la acest eveniment: presedintele Traian Basescu, avocatul Ion Ilie Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Sarbatorirea zilei Baroului Bucuresti va avea loc sambata, 25 septembrie 2010, de la ora 16.00 in sala Sala I.I.C. Bratianu, din Palatul Parlamentului, si se va incheia cu un program de muzica si dans in Sala Unirii din Palatul Parlamentul.

Baroul Bucuresti este cel mai mare din Romania, fondat in anul 1831. De-a lungul istoriei sale, Baroul Bucuresti a cunoscut mai multe etape de dezvoltare: între 1831 şi 1865 s-au născut premisele organizării moderne: perioada 1865-1921 a reprezentat epoca formării şi afirmării, urmată de cea a reîntregirii şi consolidării (între cele două războaie mondiale), de restriştea din timpul regimului comunist, renaşterea dupa anul 1989 şi integrarea europeană.

Baroul Bucuresti este unul dintre membrii fondatori (in 1927) ai Uniunii Internationale a Avocatilor, cea mai veche si cea mai importanta organizatie mondiala a profesiei de avocat.            Aniversarea aceasta are loc insa intr-un moment dificil al profesiei de avocat. In multe tari ale lumii, sub pretextul asigurarii securitatii sociale, sunt incalcate din ce in ce mai mult drepturile cetatenilor printre care si dreptul la aparare. Conditiile economice din perioada actuala fac tot mai greu accesul cetatenilor romani la justitie. Piata de avocatura din Romania in ultimii doi ani a fost afectata de criza economica, iar avocatii trebuie sa lupte impreuna pentru apararea aparararii. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.