Acasă Uncategorized Bucuresti: Primaria Capitalei ia masuri suplimentare de combatere a tantarilor

Bucuresti: Primaria Capitalei ia masuri suplimentare de combatere a tantarilor

DISTRIBUIȚI

93565 – 05092010 – Avand in vedere aparitia unor noi cazuri de infestare cu virusul West Nile in Bucuresti, primarul general, Sorin Oprescu, a cerut operatorului responsabil cu igienizarea pe teritoriul Capitalei sa intensifice tratamentele de combatere a tantarilor. Astfel, vineri si sambata seara au fost aplicate tratamente de combatere a tantarilor in Parcul Bordei, Parcul Herastrau, vegetatia de pe aliniamentul stradal din zona strazii Jandarmeriei,  Padurea Baneasa – in zona Gradinii Zoologice si pana la soseaua de Centura, Baza sportiva Dinamo, Parcul IOR, Parcul Floreasca si Parcul Circului de Stat.

Pana cand autoritatile competente vor efectua o ancheta epidemiologica pentru a depista locul si sursa de infestare a cazurilor din Bucuresti (avand in vedere ca boala se manifesta la 2-3 saptamani de la intepatura) Primarul General a dispus aplicarea tratamentelor si in spatiile verzi din celelalte zonele de pe teritoriul Bucurestiului, in plus fata de tratamentele programate inca din luna iulie. La solicitarea lui Oprescu,, inspectorii din cadrul Directiei de Inspectie si Control ai Primariei Municipiului Bucuresti vor incepe verificarea imobilelor cu subsoluri inundate, avand in vedere ca acestea constituie factori favorizanti dezvoltarii larvelor si ulterior populatiilor adulte de tantari.  

Se monitorizeaza in permanenta densitatea populatiilor de tantari prin metoda indicelui de prezenta in zonele unde este preconizata aparitia acestora in numar mare. In locatiile cu potential mare de infestare, tratamentele se aplica intensiv. Se monitorizeaza cu precadere zona de sud a Bucurestiului, zona cu potential crescut in dezvoltarea coloniilor de tantari. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.