Acasă Uncategorized Bucuresti: Radio Romania reia traditia transmiterii concertelor Filarmonicii “George Enescu

Bucuresti: Radio Romania reia traditia transmiterii concertelor Filarmonicii “George Enescu

DISTRIBUIȚI

93743 – 10092010 – Radio Romania si Filarmonica “George Enescu” au semnat, la Ateneul Roman, protocolul de colaborare cu Uniunea Europeana de Radio. Semnarea acestui parteneriat initiat de Radio Romania este, prin excelenta, un act de cultura, iar beneficiarii directi vor fi ascultatorii de radio, atat cei din tara, cat si cei aflati in afara granitelor, care vor putea asculta concertele Filarmonicii “George Enescu”, promovate la nivel international, prin posturile de radio ale SRR si UER. “Radio Romania este, prin misiunea sa, un promotor al valorilor muzicale, al creatiei interpretative. Prin semnarea acestui parteneriat, sustinut de Uniunea Europeana de Radio si Televiziune, oferta muzicala a Filarmonicii „George Enescu” va putea fi auzita nu doar de ascultatorii Radioului public din Romania, ci si de ascultatorii din celelalte tari europene. Initiativa Radio Romania, care a fost imbratisata de conducerea Filarmonicii „George Enescu”, constituie o colaborare model si cu alte institutii ale artei muzicale, ale caror oferte ating standardele de calitate in domeniu si care pot fi oferite publicului nostru”, a declarat András István Demeter, presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Parteneriatul dintre cele trei institutii presupune radiodifuzarea unei serii de 10 concerte din cadrul fiecarei stagiuni a Filarmonicii “George Enescu”, timp de 3 ani, pe posturile Radio Romania si pe cele afiliate Uniunii Europene de Radio, in cadrul schimburilor muzicale cu strainatatea. Astfel, publicul Radio Romania va putea reasculta concerte din stagiunile Filarmonicii “George Enescu” dupa o pauza de aproape 15 ani, iar prin aceasta colaborare se doreste si promovarea acestora la nivel international, oferind o imagine mai ampla asupra vietii muzicale romanesti.

Radio Romania are deja o traditie in a promova cele mai importante concerte ale Orchestrelor si Corurilor sale in spatiul european si nu numai, prin intermediul membrilor activi si al celor afiliati Uniunii Europene de Radio si de a oferi ascultatorilor sai cele mai bune concerte ale marilor orchestre ale lumii. Ca urmare a  acestui parteneriat, atat publicul romanesc, cat si cel din afara granitelor, iubitori ai muzicii clasice din cele peste 80 de tari din Europa, America de Nord si Asia, partenere UER prin posturile publice de radio, se vor putea bucura si de concertele orchestrei Filarmonicii “George Enescu”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.