Acasă Uncategorized Bucuresti: Reabilitarea Maternitatii Giulesti se apropie de final

Bucuresti: Reabilitarea Maternitatii Giulesti se apropie de final

DISTRIBUIȚI

93557 – 03092010 –  „Am vrea ca la sfârşitul lunii septembrie să se nască primul bebeluş în Maternitatea Giuleşti. Lucrările pentru reabilitarea secţiei sunt terminate în proporţie de 70 la sută, în următoarele două săptămâni urmând să echipăm Secţia de Terapie Intensivă”, a spus Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Lucrările de reabilitare au decurs conform planului stabilit, iar zilele următoare va începe montarea aparaturii, astfel încât până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi reluată activitatea în Maternitatea Giuleşti, a mai spus oficialul.

Întrebat dacă lucrările continuă în condiţiile în care în instanţă s-a spus că activitatea spitalului ar putea fi suspendată, directorul ASSMB a precizat că are obligaţia să reabiliteze maternitatea şi să o pună în funcţiune cât mai curând, întrucât sute de persoane sunt arondate acestei unităţi medicale. 

Lucrările de reparaţii la Maternitatea Giuleşti au început pe 23 august. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preciza că lucrările efective de reparaţii vor dura aproximativ două săptămâni şi jumătate şi speră ca în aproximativ o lună Secţia de Terapie Intensivă să poată fi redată în folosinţă. Ediul Capitalei mai spunea că reparaţiile la Maternitatea Giuleşti vor fi făcute din banii care au fost alocaţi deja prin bugetul pe 2010, iar aparatura va fi cumpărată din banii de investiţii pentru spitalele municipalităţii. Potrivit primarului general, aparatura cu care urmează să fie dotată Maternitatea Giuleşti, care ar putea costa aproximativ 800.000 de euro sau „chiar mai puţin”, va fi cumpărată cel mai probabil din banii repartizaţi la capitolul „investiţii pentru spitale”.

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.