Acasă Uncategorized Bucuresti: Reuniune a Grupului de coordonare a implementării Strategiei Naţionale privind Imigraţia

Bucuresti: Reuniune a Grupului de coordonare a implementării Strategiei Naţionale privind Imigraţia

DISTRIBUIȚI

94351- 30092010  La sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a desfăşurat cea de-a XXV-a Reuniune a Grupului de coordonare a implementării Strategiei Naţionale privind Imigraţia. Şedinţa a fost prezidată de chestorul şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, preşedintele Grupului. La reuniune au participat reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în implementarea Strategiei Naţionale privind Imigraţia, respectiv Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Statistică şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În deschiderea şedinţei de lucru, Dan-Valentin Fătuloiu a precizat faptul că proiectul noii strategii în domeniu, care acoperă perioada imediat următoare aderării la Spaţiul Schengen (2011 – 2014),  a fost întocmit la nivelul Oficiului Român pentru Imigrări, sub coordonarea Secretariatului Tehnic al Grupului; după procedura de avizare interinstituţională, documentul urmează să fie transmis Guvernului României pentru aprobare.

Cu acest prilej, a fost evaluat stadiul îndeplinirii activităţilor recomandate de preşedintele Grupului de coordonare, în Planul de acţiune pe anul 2010 a Strategiei Naţionale privind Imigraţia.  De asemenea, pe agenda de lucru s-au mai aflat teme precum prezentarea concluziilor Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române pe tema imigraţiei, stadiul constituirii unei reţele de lucru interinstituţionale privind migraţia forţei de muncă, rezultatele activităţilor întreprinse pe linia combaterii imigraţiei şi a muncii ilegale a străinilor, activităţi de prevenire a migraţiei ilegale, precum şi concluziile Conferinţei ministeriale privind calitatea şi eficienţa procedurii de azil desfăşurată în perioada 14-15 septembrie a.c., la Bruxelles.

Prin Strategia României în domeniul imigraţiei se stabilesc liniile de acţiune ale Guvernului în ceea ce priveşte imigraţia controlată, prevenirea şi combaterea imigraţiei ilegale, azilul, integrarea socială a străinilor şi corelarea tuturor acestor aspecte cu fenomenul emigraţiei cetăţenilor români.      Grupul de coordonare a implementării strategiei naţionale privind imigraţia, organism consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Ministerul Administraţiei şi Internelor, are ca scop coordonarea implementării documentelor strategice periodice din domeniul imigraţiei în cadrul unui mecanism de cooperare interinstituţională. Activitatea Grupului – care se desfăşoară prin reuniuni trimestriale – este coordonată de secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul M.A.I., care îndeplineşte funcţia de preşedinte. Vicepreşedintele Grupului este directorul general al Oficiului Român pentru Imigrări, iar secretariatul tehnic al acestuia este asigurat de specialişti din cadrul aceleiaşi instituţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.