Acasă Uncategorized Bucuresti: Reuters avertizeaza

Bucuresti: Reuters avertizeaza

DISTRIBUIȚI

94185 – 24092010Curtea Constitutionala Romana va respinge Legea pensiilor promovata de Guvernul Boc, in urma sesizarii partidelor de opozitie, transmite Reuters. Acest aspect inseamna ca situatia ar putea crea instabilitate pe piata si ca puterea va trebui sa forteze cresterea taxelor, pentru a mentine imprumutul cu FMI. Reuters mai noteaza ca jumatate din completul de judecatori de la Curtea Constitutionala a fost numit de partidele de opozitie si ca in iunie a declarat neconstitutionala

 

 

 

 

 

 o propunere similara de a reduce pensiile cu 15%.

Curtea Constituionala a Romaniei a anuntat ca va discuta contestatiile depuse de PNL la Legea pensiilor pe 29 septembrie. In sesizare, PNL sustine ca in adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ incalca principiul neretroactivitatii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent si la pensie, acte internationale in materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei si a meseriei sau ocupatiei, jurisprudenta Curtii Constitutionale.
Totodata, liberalii reclama aplicarea gresita a articolului din Constitutie referitor la egalizarea varstei de pensionare pentru femei si barbati, precum si ignorarea avizului Consiliului Legislativ.

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptata, saptamana trecuta, de plenul Camerei Deputatilor, cu 170 de voturi „pentru”, doua „impotriva” si trei abtineri.

Si PSD a contestat Legea pensiilor la CCR. Social-democratii sustin ca punctul de pensie va scadea dupa aplicarea legii, nu sunt de acord cu cresterea varstiei de pensionare la femei si nici cu prevederile legate de pensionarea anticipata sau de introducerea pensiilor ocupationale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.