Acasă Uncategorized Caracas: 15 morti si 36 de raniti in urma prabusirii unui avion...

Caracas: 15 morti si 36 de raniti in urma prabusirii unui avion in Venezuela

DISTRIBUIȚI

93845 – 14092010 – Un avion ATR-42-300 al companiei venezuelane Conviasa s-a prăbuşit, luni, lângă Puerto Ordaz, în sud-estul Venezuelei. 36 de persoane au supravieţuit şi 15 au decedat, relatează Antena 3. Mulţi răniţi suferă de traumatisme şi arsuri, însă se află în afara vreunui pericol, unii fiind deja externaţi.

Preşedintele Hugo Chavez a decretat trei zile de doliu naţional şi a declarat că „toţi cetăţenii Venezuelei sunt în doliu, plini de durere din cauza tragediei”.

Avionul care s-a prăbuşit, un ATR-42-300, plecase de pe insula Margarita, din Caraibe, un important obiectiv turistic din Venezuela. La bordul aeronavei se aflau 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Nu se cunosc motivele care au dus la prăbuşirea avionului, la aproximativ 10 kilometri de Puerto Rico, unde ar fi trebuit să aterizeze. Din primele informaţii, pilotul a pierdut controlul aparatului de zbor, un bimotor cu elice al companiei publice venezuelane Conviasa, însă a reuşit să avertizeze turnul de control că are probleme tehnice. Aeronava a luat foc în urma impactului cu solul şi a fost foarte aproape de a se rupe în două.

Accidentul a avut loc în zona unor instalaţii ale grupului siderurgic Sidor. Angajaţii oţelăriei au fost primii care i-au ajutat pe pasageri. „Am auzit zgomotul în urma impactului şi am văzut avionul în flăcări. Am plecat să îi ajutăm pe răniţii care erau în stare de şoc. Nu ştiau unde se află, nici ce s-a întâmplat”, a declarat un angajat al uzinei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.