Acasă Uncategorized Curtea de Arges va primi finantare nerambursabila de peste 10 milioane de...

Curtea de Arges va primi finantare nerambursabila de peste 10 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

93491 – 02092010 –  La peste 10 milioane de euro se ridică finanţarea nerambursabilă pentru trei proiecte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Curtea de Argeş în anii următori. Cele trei contracte, ale căror cereri de finanţare au fost semnate miercuri, la Curtea de Argeş, primesc asistenţă nerambursabilă prin programul Regio, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Regională de Dezvoltare Sud Muntenia, care are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program.

Cel mai important dintre cele trei proiecte, cel referitor la creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş, are o durată de implementare de trei ani şi o valoare totală eligibilă de 37,95 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 37,19 milioane de lei, adică aproximativ 8,93 milioane de euro. Proiectul vizează fluidizarea traficului şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport din cartierele periferice ale municipiului pentru a permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale, creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei şi modernizarea reţelei de străzi, ceea ce va conduce la creştera atractivităţii oraşului din perspectiva mediului de afaceri, ca premisă a dezvoltării durabile şi îmbunătăţirii condiţiilor de mediu din municipiu.

Prin implementarea celui de-al doilea proiect, de reabilitare a unor clădiri degradate şi modernizare a acestora în vederea schimbării destinaţiei în centru de recreere pentru pensionari, respectiv centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi., se urmăreşte întărirea capacităţii administraţiei publice locale de a organiza şi implementa iniţiative în domeniul îmbunătăţirii infrastructurii urbane şi a serviciilor sociale. Proiectul are o durată de implementare de 22 de luni şi va beneficia de 1,07 milioane de euro din fonduri nerambursabile.

Al treilea proiect vizează creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video în locaţii publice precum intersecţii, străzi, parcuri, perimetrul şcolilor, grădiniţelor şi alte instituţii de interes public. Durata de implementare este de 14 luni, valoarea finanţării narambursabile fiind în acest caz de aproximativ 375.000 de euro. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.