Acasă Uncategorized New York: Ministrul László Borbély a prezidat prima întâlnire a Biroului Comisiei...

New York: Ministrul László Borbély a prezidat prima întâlnire a Biroului Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă

DISTRIBUIȚI

94182 – 24092010  László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor a prezidat joi, la sediul ONU din New York, prima întâlnire a Biroului Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă. Romania deţine calitatea de preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, mandatul 2010 – 2011.

Biroul Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă este compus din cinci membri: preşedinte şi patru vicepreşedinţi, fiecare făcând parte dintr-un grup regional ONU: Javier Arias Inarte, ministrul Mediului din Republica Panama, reprezentând Grupul America Latină şi Caraibe, Andrew Goledzinowski, Reprezentantul Permanent al Australiei de pe lângă Natiunile Unite, pentru Grupul Europa de Vest şi alte state și Abdelghani Merabat, secretar III în cadrul Misiunii Permanente a Algeriei pe langa ONU, desemnat de Grupul African. La reuniune au mai fost prezenţi membrii Secretariatului ONU care vor sprijini activitatea ministrului român în calitatea sa de presedinte, precum si directorul Diviziei pentru Dezvoltare Durabilă, Tariq Banuri.

Adresându-se membrilor Biroului, presedintele Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, ministrul László Borbély, a declarat: “Contribuţia dumneavoastră ne va ajuta să definim noi acţiuni care vor întări etapele pe care trebuie să le parcurgem în cadrul acestei sesiuni, pentru a atinge standarde înalte de mediu şi de habitat, precum şi o existenţă confortabilă a generaţiei urmatoare, în acelaşi timp. Aşa cum stiţi, mandatul meu constă în pregatirea, cu sprijinul tuturor membrilor Biroului, a deciziilor politice ce trebuie luate anul viitor în cadrul celei de a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, politicile globale privind substanţele chimice, mineritul, transportul, managementul deşeurilor, precum şi a programele cadru pe zece  ani privind consumul şi producţia durabile. Sper să avem informări şi consultări practice pe tematicile menţionate, care vizează probleme atât de complexe, delicate şi costisitoare”.

Discuţiile au urmărit clarificarea unor aspecte legate de activitatea Biroului, următoarele reuniuni, procesul de pregătire a celei de a 19-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă   ce va avea loc timp de o săptămână la finalul lunii februarie 2011, întâlnirile intersesionale pe temele actualului ciclu al Comisiei – transport, chimicale, minerit, managementul deșeurilor și programele cadru pe 10 ani privind consumul și productia durabilă.

Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă principalul forum de discuţie al ONU pe subiecte de dezvoltare durabilă şi funcţionează ca organism subsidiar al Consiliului Economic şi Social al ONU, fiind înfiinţată în 1992, în urma unei decizii a Conferinţei ONU pentru Mediu şi Dezvoltare, care a avut loc în acelaşi an, la Rio de Janeiro. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.