Acasă Uncategorized Strasbourg: Adriana Ticau cere fonduri suplimentare pentru dezvoltarea Internetului de banda larga

Strasbourg: Adriana Ticau cere fonduri suplimentare pentru dezvoltarea Internetului de banda larga

DISTRIBUIȚI

94124 – 22092010 – Săptămâna aceasta, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, comisarul responsabil pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, a prezentat şi a avut un schimb de opinii cu membrii comisiei ITRE privind strategia de realizare a Agendei Digitale şi pachetul broadband aprobat de către Comisie, în data de 20 septembrie. Acesta conţine trei documente care vizează dezvoltarea infrastructurii de bandă largă la nivelul Uniunii Europene: recomandarea privind accesul la reţelele de nouă generaţie în sectorul telecomunicaţiilor, decizia privind garantarea disponibilităţii spectrului de frecvenţe radio necesar reţelelor de bandă largă, comunicarea privind modalităţile de stimulare a investiţiilor publice şi private în reţele de bandă largă.

În acest context, Adriana Ţicău, membru supleant al comisiei ITRE,  a adresat comisarului o serie de întrebări legate de finanţarea dezvoltării infrastructurii de broadband şi de revizuire a legislaţiei europene în domeniul comunicaţiilor electronice.

Atrăgând atenţia asupra amendamentului său depus la bugetul comunitar pentru 2011, Adriana Ţicău a precizat că: „Prin Planul European de Redresare Economică, Comisia s-a angajat să aloce un miliard de euro pentru realizarea unei acoperiri de 100% a Internetului de mare viteză până în 2010. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv am solicitat, printr-un amendament depus la bugetul pentru 2011,  alocarea sumei de 580 milioan de euro care completează bugetul alocat deja în 2010 şi care ar permite UE sa implementeze Agenda Digitală şi Planul European de Redresare Economică.”.

De asemenea, având în vedere importanţa asigurării securităţii serviciilor Societăţii Informaţionale şi protecţiei datelor cu caracter personal pentru implementarea Agendei Digitale, Adriana Ţicău a solicitat comisarului Kroes detalii privind aşteptatele propuneri legislative privind extinderea mandatului ENISA si revizuirea directivei privind semnătura electronica.

În răspunsul comisarului, aceasta a subliniat preocuparea Comisiei Europene pentru crearea unor instrumente de finanţare a Internetului de bandă largă şi prin implicarea Băncii Europene de Investiţii (BEI), precum şi o cooperare mai strânsă cu regiunile pentru a le ajuta să îşi consolideze capacitatea de absorbţie a fondurilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.