Acasă Uncategorized Arad: Garda Financiara a destructurat o retea de trafic de produse petroliere

Arad: Garda Financiara a destructurat o retea de trafic de produse petroliere

DISTRIBUIȚI

94650 – 08102010Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că în urma monitorizării traficului de mărfuri prin punctele de trecere a frontierei, la punctul de trecere a frontierei Nădlac,

Comisarii secţiei Arad a Gărzii Financiare au depistat un mijloc de transport prin care erau introduse în ţară 24 tone ulei tehnic având ca destinaţie o firmă care s-a constatat că era o verigă într-un lanţ de trafic cu produse energetice.

Firma beneficiară livrase deja în cursul lunii septembrie a. c. 97,3 tone produse energetice către o a treia firmă care a făcut obiectul unei verificări a Gărzii Financiare. În urma cercetărilor s-a constatat că beneficiarul final nu funcţiona la sediul declarat şi nu a depus declaraţii lunare şi trimestriale obligatorii la organul fiscal teritorial competent, documentele fiscale nu erau întocmite conform prevederilor legale, nu există documente justificative privind valorificarea cantităţii de produse energetice achiziţionate. În acest mod a fost eludată plata TVA.

Produsele tranzacţionate aveau caracteristicile tehnice ale motorinei, beneficiarul livrărilor amintite nefiind atestat pentru comercializarea angro a carburanţilor, iar operaţiunile nu erau înregistrate în evidenţele financiar-contabile.

În consecinţă, bugetul general consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma totală de 310.295 lei, din care 144.127 lei accize, 99.701 lei TVA şi 66.467 lei impozit pe profit. În legătură cu cazurile menţionate au fost sesizate organele de cercetare penală. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.