Acasă Uncategorized Baia Mare: Tigari de contrabanda de 200.000 lei confiscate si sapte persoane...

Baia Mare: Tigari de contrabanda de 200.000 lei confiscate si sapte persoane retinute la frontiera cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

94470 – 04102010 În noaptea de 2/3 octombrie a. c. poliţiştii de frontieră maramureşeni au declanşat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de competenţă a SPF Sarasău.

Astfel, în jurul orei 7.45, aceştia au observat pe DN 19, la aproximativ 600 m de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau şi încărcau într-un microbuz de culoare albă mai multe colete voluminoase. Cei în cauză au fost somaţi prin voce şi deoarece nu s-au supus au fost trase opt focuri de avertisment în plan vertical. Microbuzul în cauză a demarat în trombă, urmat îndeaproape de echipajul poliţiei de frontieră.

La un moment dat, încercând să scape de sub urmărire, microbuzul a intrat într-o curte din localitatea Huta Certeze.

La scurt timp, şoferul microbuzului, identificat în persoana lui Ovidiu C., în vârstă de 21 ani, din localitatea Zalău a fost reţinut împreună cu alţi doi complici – Marius O., în vârstă de 20 ani din localitatea Zalău şi Vasile P. în vârstă de 25 ani din localitatea Seini, în timp ce încercau să părăsească zona cu un autoturism taxi.

La domiciliul amintit au fost descoperite 47 baxuri (23.500 pachete) ţigări de provenienţă ucraineană marca Viceroy, precum şi microbuzul în cauză. Proprietarii imobilului Petru B. în vârstă de 58 ani şi Ana B., în vârstă de 51 ani au recunoscut implicarea lor în această activitate infracţională.

Din verificările şi cercetările întreprinse ulterior a fost identificat şi liderul grupării infracţionale G.R., în vârstă de 33 ani, precum şi o altă persoană implicată, respectiv Marin C. în vârstă de 41 ani din localitatea Seini, care aveau şi rolul de antemergători în asigurarea transportului marfii de contrabandă, folosind în acest scop mai multe autoturisme.

Celor şapte persoane li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Faţă de Marin C., Marius O., Ovidiu C. şi Vasile P., s-a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare.

            Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 201.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul şi autoturismele folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate la sediul I.J.P.F. Maramureş. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.