Acasă Uncategorized Bruxelles: Adriana Ticau: „Strategia UE pentru regiunea Dunarii trebuie sa fie însotita...

Bruxelles: Adriana Ticau: „Strategia UE pentru regiunea Dunarii trebuie sa fie însotita de un plan de acţiune si de proiecte strategice pentru dezvoltarea regiunii”

DISTRIBUIȚI

94630 – 07102010   Deputata europeană Adriana Ţicău a participat la conferinţa „Viitorul Regiunii Dunărene” organizată de reprezentanţa landului Baden-Wurttemberg, în cadrul „Săptămânii europene a regiunilor şi a oraşelor” care s-a desfăşurat in perioada 4 – 7 octombrie la Bruxelles.

Vice-preşedinta Comisiei TRAN şi fondatoare a Forumului pentru Dunăre din Parlamentul European, Adriana Ţicău a atras atenţia că „Strategia UE pentru regiunea Dunării trebuie să fie însoţită de un Plan de Acţiune si de proiecte strategice pentru dezvoltarea regiunii Dunării. Valoarea adăugată a cooperării teritoriale este dată de faptul ca aceste proiecte strategice vor fi recunoscute ca priorităţi de către statele riverane Dunării. În felul acesta, printr-o mai bună şi mai eficientă coordonare, se va optimiza utilizarea fondurilor existente pentru dezvoltarea economică şi socială a regiunii Dunării.”

De asemenea, în cadrul Comisiei de Bugete din PE, s-a votat săptămâna aceasta amendamentul privind „Regiunea Dunării”, propus de europarlamentarul Adriana Țicău, alături de alţi colegi deputaţi europeni printre care Victor Boştinaru (Comisia REGI) şi Cătălin Ivan (Comisia BUDG). Amendamentul constă în alocarea  a 1 500 000 de euro din bugetul CE pentru 2011, pentru Acţiunea Pregătitoare având ca obiectiv crearea modelului de Guvernanţă pentru implementarea strategiei UE pentru Regiunea Dunării.”Putem considera acest vot pozitiv ca fiind o victorie pentru Regiunea Dunării. Speram ca acest vot să fie reconfirmat de plenul Parlamentului European şi sper ca Regiunea Dunării să rămână, în continuare, o prioritate pentru toate grupurile politice” a subliniat Adriana Ţicău.

„Regiunea Dunării este un punct de convergenţă important pentru mai multe politici şi programe ale UE. Modelul de guvernanţă va îmbunătăţi cooperarea dintre statele din regiunea Dunării, autorităţile locale si regionale, mediul academic si societatea civilă, facilitând astfel realizarea de proiecte comune în domenii precum: utilizarea ecologica a Dunării, turismul durabil, cercetarea şi schimburile intre reţelele universitare regionale, dezvoltarea infrastructurii energetice şi de transport, dezvoltarea economică şi socială durabilă, cultură şi educaţie”a conchis Adriana Ţicău.

„Strategia UE pentru Regiunea Dunării” va fi adoptată de Comisia Europeană  până la sfârşitul acestui an, urmând ca ea sa fie apoi aprobată de Consiliul European în prima jumătate a anului 2011, pe perioada Preşedinţiei Ungare a UE. www.prpomptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.