Acasă Uncategorized Bucuresti: Consolidarea relatiilor romano – kuweitiene

Bucuresti: Consolidarea relatiilor romano – kuweitiene

DISTRIBUIȚI

94820 – 14102010 – Prim-ministrul Emil Boc a primit ieri, la Palatul Victoria, o delegaţie parlamentară kuwaitiană condusă de vicepreşedintele Adunării Naţionale a Statului Kuwait, Abdullah Yusuf Al-Rumi. Agenda discuţiilor a fost axată pe perspectivele de consolidare a cooperării bilaterale, îndeosebi în plan economic, ca parte a unei strategii de relansare a relaţiilor cu mediul de afaceri din regiunea Golfului.

          Şeful Executivului şi-a exprimat aprecierea pentru bunele relaţii româno-kuwaitiene, iar în ceea ce priveşte componenta economică a relaţiei bilaterale, primul-ministru Emil Boc a încurajat mediul de afaceri din Kuwait să investească în România în domenii precum energie, infrastructură, turism, agricultură, industrie şi sectorul bancar. “Organizarea la Bucureşti a Forumului Economic România – Consiliul de Cooperare al Golfului, în prima parte a anului viitor, reprezintă un prilej excelent pentru stabilirea de contacte între reprezentanţii comunităţilor de afaceri din cele două state şi identificarea unor proiecte pragmatice de cooperare”, a afirmat premierul Emil Boc.

Î plan politic, şeful Executivului a apreciat drept oportună şi necesară încurajarea contactelor la nivelul tuturor actorilor politici şi a menţionat ca un bun exemplu continuitatea dialogului parlamentar româno-kuwaitian. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.