Acasă Uncategorized Bucuresti: Doua fonduri straine de investitii sunt interesate de actiuni la Oltchim

Bucuresti: Doua fonduri straine de investitii sunt interesate de actiuni la Oltchim

DISTRIBUIȚI

95181 – 25102010 – Doua fonduri straine de investitii, dintre cate unul american, sunt interesate sa cumpere actiuni la combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Karoly Borbely.

De altfel, pe agenda discutiilor de joi dintre ministrul economiei, Ion Ariton, si delegatia FMI s-a aflat si initierea procesului de privatizare a Oltchim.

La inceputul lunii august, fostul ministru al economiei Adriean Videanu declara ca managementul tuturor companiilor de stat ar trebui privatizat, deoarece in felul acesta ar fi eliminata imixtiunea politica. El a dat ca exemplu Oltchim pentru a ilustra imixtiunea politica in afacerile unei companii, lucru care a dus la luarea unor decizii gresite.

Oltchim Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,79%), iar PCC SE Duisburg Deu detine aproape 12,16% din actiuni. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.