Acasă Uncategorized Bucuresti: Experti europeni in educatie in vizita de studiu in Romania

Bucuresti: Experti europeni in educatie in vizita de studiu in Romania

DISTRIBUIȚI

94672 – 08102010 – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) organizează, în perioada 11 – 15 octombrie 2010, la Bucureşti, o vizită de studiu pentru zece persoane cu funcţii de decizie din domeniul educaţional (directori şi inspectori şcolari) din cinci ţări europene (Spania, Franţa, Polonia, Belgia, Germania). Vizita urmăreşte schimbul de experienţă pe tema mecanismelor şi instrumentelor de asigurare a calităţii în învăţământ.

Vizita, atribuită ARACIP spre organizare de către CEDEFOP (Centrul European pentru Formare şi Dezvoltare Profesională, centru de referinţă pentru educarea şi formarea profesională în cadrul Uniunii Europene), a fost inclusă în Catalogul vizitelor de studiu 2010-2011 şi se va constitui într-un forum de discuţii, schimburi de idei şi oportunităţi de învăţare reciprocă, în jurul conceptelor de autonomie, evaluare, asigurarea calităţii.

Programul diversificat al vizitei îşi propune să acopere nevoia de informare a experţilor şi decidenţilor europeni în legătură cu sistemul educaţional din România, prin deplasări la trei unităţi de învăţământ de referinţă din Bucureşti, două publice şi una privată, respectiv Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Colegiul „Media” şi Colegiul UCECOM „Spiru Haret”. Acest tip de activitate urmăreşte creşterea şi îmbunătăţirea fluxului de informaţii între Statele Membre ale Uniunii Europene, constituind, de altfel, o componentă a Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.