Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul înlătură monopolul statului asupra domeniului expertizei criminalistice

Bucuresti: Guvernul înlătură monopolul statului asupra domeniului expertizei criminalistice

DISTRIBUIȚI

94825 – 14102010 – Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă 75/2000 privind autorizarea experţilor criminalişti care au fost recomandaţi de părţi să asiste la efectuarea expertizelor criminalistice, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. “Prin acest proiect de lege urmărim liberalizarea profesiei de expert criminalist şi înlăturarea monopolului statului asupra domeniului expertizei criminalistice. În acelaşi timp, prin acest act normativ avem în vedere scurtarea termenelor proceselor, prin organizarea unui cadru normativ care să permită finalizarea mai rapidă a expertizelor criminalistice necesare în procesele penale sau civile”, a declarat ministrul Justiţiei.

Un alt proiect iniţiat de Ministerul Justiţiei şi promovat de Guvern în scopul scurtării duratei proceselor şi fluidizării procedurilor este proiectul de lege privind accelerarea soluţionării proceselor.  Ministrul Predoiu a menţionat că asupra acestui proiect de lege Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a finalizat dezbaterea, urmând să intre în dezbaterea plenului.

“Facem, în acest fel, încă un pas în programul pe care l-am conceput şi aplicat pentru modernizarea cadrului normativ aplicabil justiţiei”, a conchis ministrul Predoiu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.