Acasă Uncategorized Bucuresti: În acest moment nu sunt probleme privind calitatea apei din Dunăre

Bucuresti: În acest moment nu sunt probleme privind calitatea apei din Dunăre

DISTRIBUIȚI

94735 – 12102010 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a convocat în cursul după amiezii de luni, 11 octombrie 2010, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă. Tema principală a întâlnirii a fost evoluţia situaţiei produsă de accidentul ecologic din Ungaria. Specialiştii au prezentat faptul că toţi indicatorii de metale grele sunt în limite normale, unda de poluare nu a antrenat nicio creştere a acestora,

 

 

 

 

 

nivelele admise nefiind depăşite nici în zona Belgradului. Specialiştii au informat că în acest moment nu sunt probleme privind calitatea apei din Dunăre, apa putând fi folosită fără nicio restricţie de către populaţie.

Ministrul László Borbély a dispus continuarea monitorizării calităţii apei din 4 în 4 ore pentru indicatorii privind concentraţiile de metale grele şi din 3 în 3 ore pentru analizele fizico-chimice ale nivelului Ph-ului din fluviu. „Deşi datele pe care le avem ne arată că nu există niciun pericol, chiar dacă analizele vor arată şi în următoarele zile că nu există depăşiri ale indicilor normali, experţii ANAR trebuie să continue monitorizarea intensivă a calităţii apei Dunării” a subliniat László Borbély.

De asemenea, ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat că a trimis omologului său ungar o scrisoare prin care l-a informat că o delegaţie din România, formată din specialişti din domeniul apei şi în decontaminarea solului, se va deplasa în Ungaria, pentru a constata la faţa locului măsurile de salvare în urma accidentului ecologic.

László Borbély a mai declarat că la Consiliul de Mediu din 14 octombrie a.c., care va avea loc la Luxemburg, va propune două măsuri importante respectiv „să se realizeze, la nivelul întregii Uniuni Europene, un sistem mai clar de intervenţie în cazul unor astfel de catastrofe ecologice şi să se introducă pe lista substanţelor periculoase substanţa care a provocat pagubele din Ungaria”.

La Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă au fost prezenţi, alături de reprezentanţii conducerii Ministerului Mediului şi Pădurilor, şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale ,,Apele Române’’, Gărzii Naţionale de Mediu, ai Romsilva, ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului, Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ai S.C. Hidroelectrica S.A. si ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.