Acasă Uncategorized Bucuresti: Moneda aniversara la 100 de ani de la construirea primului avion...

Bucuresti: Moneda aniversara la 100 de ani de la construirea primului avion cu reactie al lui Henri Coanda

DISTRIBUIȚI

94653 – 08102010  Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 11 octombrie 2010, o monedă din argint, dedicată aniversării a 100 de ani de la construirea primului avion cu reacţie de către Henri Coandă. Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar greutatea de 31,103 grame. Tirajul emisiuni este de 1000 de bucaţi.

Aversul monedei prezintă, în prim-plan, stema României, anul de emisiune „2010“, valoarea nominală a monedei „10 LEI“, oblic, inscripţia „ROMANIA“ şi reprezentarea aeroplanului cu reacţie construit de Henri Coandă, iar în plan secund, conturul aparatului de zbor văzut de deasupra.

Reversul monedei prezintă, în partea stângă, inscripţiile: „PRIMUL AVION CU REACTIE“, „100 ANI” şi „1910“, iar în dreapta, portretul lui Henri Coandă şi numele acestuia „HENRI COANDA“.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice „Aniversarea a 100 de ani de la construirea primului avion cu reacţie de către Henri Coandă”, este de 220 lei.

Monedele din argint, din emisiunea numismatică „Aniversarea a 100 de ani de la construirea primului avion cu reacţie de către Henri Coandă”, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.