Acasă Uncategorized Bucuresti: Opozitia s-a retras din nou din plenul Camerei Deputatilor

Bucuresti: Opozitia s-a retras din nou din plenul Camerei Deputatilor

DISTRIBUIȚI

94743 – 12102010 – Deputaţii PNL şi PSD au anunţat marţi că se retrag de la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, având în vedere că lucrările sunt conduse de Roberta Anastase, şi au catalogat drept „jignitoare” avertismentele PDL privind tăierea indemnizaţiei pentru absenţe, arătând că nu chiulesc, ci protestează. „Există o decizie a grupului PNL ca, atâta timp cât dvs nu recunoaşteţi că aţi furat la votul pe legea pensiilor, că atâta timp cât dumneavoastră furând voturi conduceţi lucrările Camerei Deputaţilor,

 

 

 

 

grupul nostru parlamentar nu va participa la asemenea dezbateri dezastruoase”, a anunţat în plen deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

El a adăugat că nu şi-a imaginat, după 1990, că Parlamentul va putea funcţiona în absenţa opoziţiei. „Puterea actuală asta doreşte. Dacă asta doreşte, să fie o putere totalitară şi îi acordăm acest privilegiu, dar trebuie să se ducă în faţa poporului şi să spună de ce face asta – ca să fure bani publici, să fure voturi”, a comentat Nicolăescu. Deputatul a susţinut că nici Anastase, nici secretarul Camerei, Sever Voinescu, nu au dreptul moral să conducă lucrările Camerei „până când nu se va afla adevărul la votul privind legea pensiilor”.

“Cred că deja aţi depăşit o limită maximă suportabilă. Colegul nostru, membru PNL, Mihai Voicu, era permanent în sală şi la tribună (n.r.- la votul pe legea pensiilor)”, i-a replicat Anastase. „Indiferent cât sunteţi de agresivă în ton, nu ne intimidaţi, ne vom duce mai departe activitatea parlamentară. Noi nu chiulim, noi muncim şi pe dvs vă lăsăm să furaţi”, a mai spus Nicolăescu.

Deputatul PSD Mircea Duşa a anunţat că nici social-democraţii nu participă la şedinţă şi a criticat vehement „ameninţările” liderului de grup al PDL, Mircea Toader cu tăierea indemnizaţiei celor care absentează la lucrări.”Rămâneţi singuri şi puteţi să votaţi ce doriţi dvs. E o chestiune naţională, foarte serioasă. Dacă aveţi o responsabilitate, dacă aveţi acel interes naţional care tot e menţionat, ar trebui să încercaţi să deblocaţi situaţia din Cameră. E jignitor ca liderul de grup al PDL să vină la microfon să ameninţe că ne tăiaţi indemnizaţiile. Tăieţi, nu e nicio problemă, dar nu suntem salariaţi la instituţia dvs. Activitatea parlamentară se referă şi la activităţile în comisii, şi în teritoriu. Suntem prezenţi la lucrări, dar avem şi procedurile parlamentare la dispoziţie şi dreptul să protestăm”, i-a spus social-democratul lui Anastase. El a subliniat că preşedintele Camerei, ca moderator, trebuie să găsească soluţia astfel încât grupurile opoziţiei să revină la şedinţă. „Nu chiulim, e o formă de protest pentru felul abuziv în care conduceţi lucrările şi folosiţi majoritatea”, a mai spus Duşa. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.