Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele Gazprom, la Bucuresti

Bucuresti: Presedintele Gazprom, la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

94784 – 13102010 – Preşedintele companiei ruse Gazprom, Alexei Miller, a sosit, miercuri, la Bucureşti. Vizita a fost anunţată încă din această vară de ministrul de atunci al Economiei, Adriean Videanu. Delegaţia Gazprom s-a întâlnit cu actualul ministru al Economiei, Ion Ariton. Discuţiile cu gigantul rus Gazprom vor atinge subiectul conductei de gaz South Stream. Gazoductul urma să traverseze Marea Neagră şi Bulgaria, ocolind România, însă liderii Gazprom spun că nu este exclus ca ţara noastră să fie inclusă în proiect.

 

 

 

 

Compania naţională Transgaz a primit deja o invitaţie în acest sens. Deocamdată, România este implicată în proiectul Nabucco, conductă care va aduce gaz din Asia, ocolind Rusia.

În acest moment România importă gaz rusesc prin intermediari şi plăteşte mai mult decât dacă ar cumpăra direct de la Gazprom. Din această cauză, companiile distribuitoare de gaz de la noi din ţară cer frecvent scumpirea gazelor la consumatori. O majorare a tarifelor ar putea avea loc în această iarnăwww.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.